Print

Jagt-naturpleje

jagt_naturpleje

Mere vildt og flere naturoplevelser

Bølgende kornmarker og rapsens gule flor er for de fleste indbegrebet af det danske landskab. Det der ser godt ud for det menneskelige øje, er dog ikke nødvendigvis godt for dyrelivet i skov og mark. For en række vildtarter er der derfor behov for en ekstra indsats.

Vildtageren er fødekilden

En vildtager skal tjene som føde, dækning og redeskjuld for vildtet. Det kan bl.a. opnås ved at så blandinger, som giver planteføde i form af frø, kerner og grønt i vinterperioden. Der kan også såes afgrøder, der ved deres blomstring tiltrækker mange insekter, så især de nyudklækkede fugleunger kan få livsvigtige proteiner

Hjælp vildtet til at trives

Slåning af spor er en nem og hurtig måde at hjælpe vildtet på. Hjortevildt og hare nyder godt af de nye spirer og hønsefugle kan komme ud i solen og tørre. Hønsefugle er også meget glade for en barjordstribe, hvor de kan støvbade.  Der er ikke så mange muligheder for rigtig godt redeskjul i det danske landbrug mere. Vi kan hjælpe ved at lave en insektvold. En insektvold danner et fantastisk skjul for masser af insekter.

Plantning af remisser

Plantning af remisser kan vi også hjælpe med. Vi vejleder i hvilke træer og buske som er gode i netop jeres område. Det er vigtig at lave en beplantning som er tæt for vind og samtidig solvenlig.
Med nogle af disse tiltag kan dit område blive til en ren naturperle.

Skånsom slåning med ATV

Vi kan slå mange forskellige steder med denne lette maskine. ATV og rough cut vejer kun 550 kg tilsammen og kører på 8 hjul. Der bliver ingen spor efter denne maskine som der ville gøre med en traktor. Der er mange steder som vi kan kører, hvor der slet ikke kan kører en traktor.

Vi kan slå i en højde mellem 7 og 20 cm. over jorden og slår 145 cm. i bredden. Det er en fantastisk lille maskine som virkelig kan lave noget.

- Engområder
- Vådområder
- Vildtspor
- Majs
- Brakmark
- Spor i skov og juletræer
- Lysninger i skov
- Træer op til 5 cm

Kontakt

Ved Kildepladsen 10
4140 Borup
Telefon: (+45) 24 45 11 25
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.